Last van keuzestress? Zo neem je de juiste beslissing

Het leven bestaat uit keuzes

Het leven bestaat uit het maken van keuzes, elke dag weer. En als je zelf niet kiest dan is de kans groot dat ‘het leven’ of anderen de keuzes voor je maken.

Ik weet heus wel dat het niet altijd gemakkelijk is want,  tja ,… het maken van een keuze brengt consequenties met zich mee. Maar geen keuze maken ook! Het enige voordeel van geen keuze maken is dat je ‘de anderen’ de schuld kunt geven van keuzes die jij niet hebt gemaakt. Maar of je daar nou echt iets mee opschiet?

“Hoe meer beslissingen je neemt des groter de kans wordt dat je blij wordt van de consequenties!”

Hoe kom ik af van keuzestress?

Leer van je beslissingen

Eigenlijk is het gek dat velen zoveel moeite hebben met het maken van keuzes. Het zou dus eigenlijk heel makkelijk moeten zijn want… er is geen verkeerde keuze! Elke beslissing die je maakt is de juiste op het moment dat je hem maakt. Je kennis, kunde, emotie en ervaring op het moment dat je je keuze maakt zijn een gegeven. Misschien dat je de consequenties van je beslissing niet fijn vindt en dat je een andere zou hebben gemaakt... dat is mogelijk. Maar dat heet leren. Hoe meer beslissingen je neemt des groter de kans wordt dat je blij wordt van de consequenties! Veel doen dus!

Het is gewoon een kwestie van trainen. Zie het maar als een ‘beslissingsspier’ in je hoofd. Net zoals echte spieren die je kunt trainen door ze vaak en stevig te gebruiken kun je ook je ‘beslissingsspier’ trainen door veel en vaak beslissingen te nemen.  Dat hoeven echt geen grote levens veranderende beslissingen te zijn.  “Ik trek vandaag groene i.p.v. rode sokken aan” is ook een beslissing hè?!

“Geen keuze maken brengt ook consequenties met zich mee.”

Neem dagelijks veel beslissingen

Als je de ‘spier’ flink traint zul je merken dat je steeds sneller beslissingen zult kunnen nemen. In het jachtige leven dat we leiden kan dat ook bijna niet anders. En onthoudt: als jij ze niet maakt, maken anderen ze. En falen kan niet!

Een (ongevraagd maar goed bedoeld) advies voor iedereen:

Neem dagelijks veel beslissingen. Stel ze niet uit. Een beslissing nemen duurt minder dan een seconde, het nadenken om een keuze te maken kan jaren duren. Zonde van de tijd!


Meer weten over het maken van keuzes en het nemen van beslissingen?

Meld je aan voor de gratis introductieworkshop en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

  • Laat stress en werkdruk je niet beïnvloeden

  • Stel prioriteiten en behaal je doelen

  • Haal het beste uit jezelf

  • Krijg grip op je leven

  • Voel je gelukkig!

 

Ontvang gratis
exclusieve content op de
New Life Community.

Schrijf je nu eenvoudig, gratis en vrijblijvend in
en ontvang alle gratis content op de New Life Community.

Ja, ik wil die tips!
Close

50% voltooid, je bent er bijna!

Benieuwd naar meer informatie?

Word lid van de New Life Community.
✅ Boekentips
✅ Exclusieve content
✅ Tips over persoonlijke ontwikkeling
✅ Allemaal gratis!