Gevoel, intuïtie en denken: zo herken je het verschil

Gevoel, intuïtie en denken - de verschillen

Lichaam of brein?

Wat ik vaak aangeef als ik mensen mag coachen, is het feit dat we 1500 gram hersenen hebben en een lichaam van 50 kilo of meer. Welke boodschap zit hier in? Simpel, je lichaam is veel groter dan je brein. Zou het dan niet handig zijn om naar je lichaam te luisteren en niet alleen naar je brein?

Uiteraard is dit niet altijd makkelijk, zeker niet als je een goed stel hersenen hebt en al helemaal niet als je heel vaak je ratio gebruikt.

“Denken doe je in je hoofd en voelen doe je in je lichaam.”

Denken en voelen

Wat is nu het verschil tussen denken en voelen? Denken doe je in je hoofd en voelen doe je in je lichaam... In feite kan je brein niet voelen... in zoverre, dat je brein wel de opdracht aan cellen in je lichaam geeft om een gevoel te produceren.

“Als je hoofd vol zit met gedachten, dan kun je vaak je ‘stemmetje van je intuïtie’ niet horen.”

Intuïtie

“Is het mijn intuïtie of iets anders?” Als je hoofd vol zit met gedachten, dan kun je vaak je 'stemmetje van je intuïtie' niet horen. Ik leid een bijzonder afwisselend leven met veel afspraken in mijn agenda. Voor mij is het zeer belangrijk dat ik ook veel tijd in plan voor mezelf, totaal relaxen...

Voor mij is relaxen bijvoorbeeld een kopje thee drinken in een mooi hotel of lekker wandelen in een winkelstraat in een stad waar ik nog nooit ben geweest. Zoek zelf uit wat voor jou ontspannend is.

Wanneer je lijf ontspannen is, is het makkelijk om je intuïtie te 'horen'. Met wat oefening en hier en daar vallen en op staan, zul je steeds duidelijker de stem van je intuïtie leren onderscheiden van normaal denken.

Houd het simpel

Uiteindelijk heb je je interne stem en je hebt je gevoel in je lijf. Beide geven duidelijk aan wat goed voor je is en wat niet. Houd het simpel... als je je lekker voelt over iets, is het goed, als je je niet goed voelt bij iets of iemand, dan is het niet goed voor je.


Meer weten over het verschil tunes gevoel, intuïtie en denken?

Meld je aan voor de gratis introductieworkshop en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

  • Laat stress en werkdruk je niet beïnvloeden

  • Stel prioriteiten en behaal je doelen

  • Haal het beste uit jezelf

  • Krijg grip op je leven

  • Voel je gelukkig!

 

Ontvang gratis
exclusieve content op de
New Life Community.

Schrijf je nu eenvoudig, gratis en vrijblijvend in
en ontvang alle gratis content op de New Life Community.

Ja, ik wil die tips!
Close

50% voltooid, je bent er bijna!

Benieuwd naar meer informatie?

Word lid van de New Life Community.
✅ Boekentips
✅ Exclusieve content
✅ Tips over persoonlijke ontwikkeling
✅ Allemaal gratis!