3 tips om door te gaan waar anderen stoppen

Hoe ga ik door waar anderen stoppen?

Wat doe je als het een keer tegenzit? Ben je een doorzetter of een afhaker? Je kent vast het gezegde:

“Winners never quit, Quitters never win”

Het leven gaat niet altijd over rozen. Soms kom je op punten waarop je denkt ‘moet ik hier écht mee doorgaan?’. Dan is het vaak makkelijker om af te haken.

Had ik maar…

Wat je in ieder geval wilt voorkomen, is dat je later denkt: had ik maar… Had ik maar doorgezet, dan had ik nu die ene leuke baan of dat gezonde lichaam gehad.

We hebben allemaal wel eens momenten waarop het leven tegenvalt. Stel je voor dat je een nieuwe baan hebt, en de eerste dagen vallen ontzettend tegen. Wat doe je dan? Zet je door of haak je af?

3 tips om door te gaan waar anderen stoppen

Tip 1: Stel jezelf de vraag: ‘Past dit wel bij mij?’

De meesten van ons hebben van huis uit geleerd dat je waar je aan begint, ook moet afmaken. Dit is niet altijd waar. Als je een bord met eten voorgeschoteld krijgt en je vindt het eten niet lekker, eet je het dan op? Als je een kaartje hebt gekocht voor een film en de film valt tegen, blijf je dan zitten? Waarschijnlijk niet. En zo is het leven ook.

Doorzetten is belangrijk. Maar je hoeft niet op alle punten door te zetten. Dus als het even tegenzit en je vindt het moeilijk om door te zetten, vraag jezelf dan af of het in deze situatie wel handig is om door te zetten. Past hetgeen waar je moeite mee hebt wel bij je?

Tip 2: Doe iets dat je leuk vindt

Als je iets doet met passie, is het gemakkelijk om door te gaan wanneer het moeilijk wordt. Als je iets doet wat eigenlijk niet bij je past en waar je geen voldoening uithaalt, haak je eerder af.

“Laat de moeilijke situatie even los”

Tip 3: Neem afstand

Als je het even zwaar hebt, laat je werk dan even liggen en doe iets dat je écht leuk vindt. Hierdoor ontspan je en neem je afstand. Je laat de moeilijke situatie even los en je komt in een betere stemming. Lees een boek, kijk een film of ga wandelen. Als het maar iets is waar jij blij van wordt. Én, na een nacht goed slapen, gaat het de volgende dag vaak een stuk beter.

Bonustip

Één van de dingen die je kunnen helpen om door te zetten, is een omgeving creëren met goede mensen. New Life University kan je deze omgeving aanbieden. Je krijgt niet alleen waardevolle inzichten en nieuwe vaardigheden, maar ook een plek waar je fijne mensen om je heen hebt. Met als gemeenschappelijk doel: het beste uit jezelf halen. Meer weten over de opleiding? Bezoek één van onze gratis introductieworkshops.


Meer weten over doorzetten en passie?

Meld je aan voor de gratis introductieworkshop en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

  • Laat stress en werkdruk je niet beïnvloeden

  • Stel prioriteiten en behaal je doelen

  • Haal het beste uit jezelf

  • Krijg grip op je leven

  • Voel je gelukkig!

 

Ontvang gratis
exclusieve content op de
New Life Community.

Schrijf je nu eenvoudig, gratis en vrijblijvend in
en ontvang alle gratis content op de New Life Community.

Ja, ik wil die tips!
Close

50% voltooid, je bent er bijna!

Benieuwd naar meer informatie?

Word lid van de New Life Community.
✅ Boekentips
✅ Exclusieve content
✅ Tips over persoonlijke ontwikkeling
✅ Allemaal gratis!