10 gewoontes van succesvolle mensen (deel 2)

Hoe word je succesvol? Leer het van de besten

10 gewoontes van succesvolle mensen

Wist je dat bijna alle rijke mensen vrijwilligerswerk doen? En dat je beter niet op één paard kunt wedden? Laatst deelden we al de eerste vijf gewoontes van succesvolle mensen. Vandaag deel twee, met nog vijf tips.

Heb je deel 1 gemist? Bekijk hem hier: 10 Gewoontes van succesvolle mensen (deel 1)

“Vrijwilligerswerk maakt je gelukkiger.”

6. Deel je succes

Als er één ding vaak terugkomt, dan is het wel dat mensen die succesvol zijn vaak de behoefte hebben om wat ze hebben te delen met anderen. Denk maar aan Oprah:

Tom Corley, schrijver van het boek Wealthy Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals, onderzocht vijf jaar lang de rijkste mensen ter wereld. Hij ontdekte dat 73 procent van die mensen vijf of meer uur per maand vrijwilligerswerk doen. Delen kan dus in geld, maar ook in tijd. Uit een ander onderzoek blijkt trouwens dat het doen van vrijwilligerswerk je gelukkiger maakt, dus win-win! 

7. Wees dankbaar

“Ik kan je niet vertellen hoe belangrijk het is om die eerste vijf minuten van de dag stil te zijn en dankbaar te zijn voor het leven”, schrijft John Paul DeJoria van Paul Mitchell hair products in een artikel.  

Elke dag even stilstaan bij waar je dankbaar voor bent in je leven maakt niet alleen dat je dingen weer even in een ander perspectief ziet, maar verhoogt ook je geluksgevoel. Als je deze dankbaarheid ook nog uit richting anderen, kan dit zijn vruchten afwerpen op zakelijk gebied. Kijk bijvoorbeeld naar Doug Conant die Campbell Soup in 2001 overnam. Op dat moment kelderden de aandeelprijzen en zag het er niet goed uit voor het bedrijf. Doug stuurde 30.000 handgeschreven bedankbriefjes naar de mensen die hem een gunst hadden verleend of die het bedrijf hadden helpen groeien, zodat zij wisten dat hun bijdrage werd gewaardeerd. Een aantal jaar later was het bedrijf weer succesvol.

“65 procent van de rijke mensen had ten minste drie bronnen van inkomen voor ze hun eerste miljoen hadden verdiend.”

8. Spreid je kansen

Maar weinig miljonairs die zelf hun geld hebben verdiend hebben dit gedaan met maar één bron van inkomsten. Door een extra bron van inkomsten op te zetten spreid je je risico en kun je tegenvallers beter opvangen. “65 procent van de rijke mensen had ten minste drie bronnen van inkomen voor ze hun eerste miljoen hadden verdiend”,  aldus Tom Corley. Is er iets wat jij leuk zou vinden om te doen waar je extra geld mee zou kunnen verdienen? Misschien de moeite van het onderzoeken waard! 

9. Besteed je tijd goed

Tijd is het belangrijkste goed van succesvolle mensen, dus zorg dat je die slim besteedt. Kies bijvoorbeeld liever high-quality tijd met je familie dan urenlang Instagram-plaatjes te kijken. Plan vooruit: bedenk op zondag vast wat je die week wilt gaan doen. Zo voorkom je dat je gedachteloos tijd besteedt aan dingen die je achteraf minder belangrijk vindt. Twitter-oprichter Jack Dorsey doet het bijvoorbeeld zo: “Zaterdag ga ik op pad, wandelen. De zondag is voor reflectie, feedback, strategie en mezelf klaarmaken voor de rest van de week.”

10. Zeg nee

Heb je het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt omdat je te vaak ‘ja’ zegt tegen dingen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt? Tip van zakenmagnaat Warren Buffet: schrijf 25 grote dingen op die je graag wilt doen en kies er vijf waar je je aandacht op gaat richten. Als de dingen waar je ‘ja’ tegen zegt je niet helpen om deze doelen te bereiken, voel je dan niet schuldig om ze af te wijzen.  

Bron: FashionBeans.com >>


Meer weten over succesvolle gewoontes?

Meld je aan voor de gratis introductieworkshop en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

  • Laat stress en werkdruk je niet beïnvloeden

  • Stel prioriteiten en behaal je doelen

  • Haal het beste uit jezelf

  • Krijg grip op je leven

  • Voel je gelukkig!

 

Ontvang gratis
exclusieve content op de
New Life Community.

Schrijf je nu eenvoudig, gratis en vrijblijvend in
en ontvang alle gratis content op de New Life Community.

Ja, ik wil die tips!
Close

50% voltooid, je bent er bijna!

Benieuwd naar meer informatie?

Word lid van de New Life Community.
✅ Boekentips
✅ Exclusieve content
✅ Tips over persoonlijke ontwikkeling
✅ Allemaal gratis!