10 gewoontes van succesvolle mensen (deel 1)

Hoe word je succesvol? Leer het van de besten

10 gewoontes van succesvolle mensen

Hoe komt het dat sommige mensen alleen maar dromen van succes, terwijl anderen alles voor elkaar krijgen? Het Amerikaanse online magazine Fashion Beans sprak met een aantal van de meest succesvolle mensen ter wereld en ontdekte een patroon.

“Vroeg opstaan geeft je meer tijd om je dag goed te beginnen.”

1. Word een vroege vogel

Wie ’s ochtends graag nog wat langer in bed blijft liggen mag zichzelf even achter de oren krabben. Een van de opvallendste dingen die naar voren kwam was namelijk dat veel succesvolle mensen vroeg opstaan. En dan bedoelen we echt vroeg. Zo staat de chief executive van Disney, Bob Iger, om half vijf op, zeven dagen per week. Yahoo! baas Marissa Mayer volgt om kwart voor vijf en Richard Branson start om vijf uur om e-mails te beantwoorden en nieuws te lezen: “Deze vroege uurtjes geven me de kans om elke dag fris en georganiseerd te beginnen.” Daar zit wat in, want volgens slaapexperts van de universiteit van Harvard is je brein het scherpst tussen 2,5 en 4 uur na het wakker worden.

2. Stop met multitasking

Heel veel dingen tegelijk doen lijkt efficiënt, maar is het eigenlijk niet. Grote kans dat je dit al wist, maar in de praktijk blijkt het soms lastig. Nela Canovic, ondernemer in Silicon Valley, zegt dat succesvolle mensen tijd reserveren voor ‘deep work’, een methode waarvan ook Bill Gates de vruchten heeft geplukt. Blok liever zo’n twee uur in je agenda om helemaal in een project of taak te duiken dan je gestrest over je hele to do-list te buigen.

“Sport boost je creativiteit.”

3. Ga sporten

Geen tijd om te sporten? Op de een of andere manier weten zelfs de drukste zakenmensen ter wereld tijd te creëren voor beweging. Richard Branson is een fanatiek fitnesser, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg plant drie keer per week een intensieve sportsessie en Vogue editor Anna Wintour staat elke dag om kwart voor zes op voor een potje tennis. Zelfs Barack Obama sportte tijdens zijn presidentschap drie kwartier per dag. Sporten boost je creativiteit, zorgt dat je hersenen beter werken en kan voorkomen dat je mentaal achteruitgaat, zo blijkt uit verschillende onderzoeken.

4. Stel de juiste prioriteiten

“Dingen hoeven de wereld niet te veranderen om belangrijk te zijn.” Dit was het motto van Apple-baas Steve Jobs. Oftewel, zorg voor een goede werk-rust balans. Iets doen wat je leuk vindt helpt om er weer bovenop te komen als je gestrest bent. Zo doet Will Smith aan schermen, schrijft acteur Tom Hardy nog steeds komedie sketches en is Leonardo DiCaprio een doorgewinterde gamer. Leuke dingen doen helpt je om je geest weer leeg te maken waardoor je daarna alles weer makkelijker aankan.

5. Durf te falen

Wist je dat Walt Disney ooit is ontslagen voor ‘een gebrek aan fantasie’? En dat Stephen Spielberg drie keer is afgewezen voor de filmschool? Nog een voorbeeld: James Dyson (van de stofzuigers ja) maakte 5126 mislukte prototypes waaraan hij al zijn spaargeld besteedde voor hij het winnende model maakte. Kortom, succes komt niet aanwaaien. Soms ga je onderuit, soms word je afgewezen. Het is dan zaak om dicht bij jezelf te blijven en in jezelf te geloven. Zij hebben het ook voor elkaar gekregen, ondanks tegenvallers. 

 

Kijken naar succesvolle gewoonten van andere mensen is niet voor niets de basis van NLP. Je kan er een hoop van leren. Succesvolle mensen hebben doorgaans weinig tijd en willen optimaal gebruik maken van hun dag. Dat willen wij natuurlijk ook wel! Doe er je voordeel mee. 

Wil je weten wat de andere vijf gewoontes zijn van succesvolle mensen? Dat zie je in deel 2

Bron: FashionBeans.com


Meer weten over de 10 succesgewoontes?

Meld je aan voor de gratis introductieworkshop en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

  • Laat stress en werkdruk je niet beïnvloeden

  • Stel prioriteiten en behaal je doelen

  • Haal het beste uit jezelf

  • Krijg grip op je leven

  • Voel je gelukkig!

 

Ontvang gratis
exclusieve content op de
New Life Community.

Schrijf je nu eenvoudig, gratis en vrijblijvend in
en ontvang alle gratis content op de New Life Community.

Ja, ik wil die tips!
Close

50% voltooid, je bent er bijna!

Benieuwd naar meer informatie?

Word lid van de New Life Community.
✅ Boekentips
✅ Exclusieve content
✅ Tips over persoonlijke ontwikkeling
✅ Allemaal gratis!